EigenWijzer biedt ook een individuele sociale vaardigheidstraining aan. Hierbij maak ik gebruik van de methodiek ‘De Coole Kikker’ en het werkboek ‘De Coole Kikker zoekt een vriend.’
Ik ben altijd al een beetje fan van de materialen van Coole Kikker omdat het er leuk uit ziet en het kinderen daardoor vaak ook aanspreekt. Wie wil er nu geen Coole Kikker zijn?

VOOR WIE?
Voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar.
Sommige kinderen willen niet deelnemen aan een groepstraining of hebben nog een extra individuele training nodig na een groepstraining. Deze training helpt uw kind stapje voor stapje een Coole Kikker te worden.

WAT LEER JE?
In 10 bijeenkomsten werk ik het Lees-Leer-Denk-Schrijf- en Doe-boek door en help ik uw kind een-op-een op weg. In een vertrouwde omgeving leert het kind hiermee de eerste stappen van sociaal gedrag. Het is een veilige voorbereiding om goed te leren omgaan met leeftijdgenoten.28166609_2047235692231416_1873548845979962598_n

De tien hoofdstukken van dit werkboek zijn:
1. Een praatje maken.
2. Complimentjes geven en ontvangen.
3. Opkikkertjes; het is beter om realistische en helpende gedachten te denken in plaats van bang en faalangstig te denken.
4. Rekening houden met een ander.
5. Vragen of je met een groepje mee mag spelen (en wat als ze ‘nee’zeggen).
6. Onderhandelen (wanneer een ander kind met iets anders wil spelen).
7. Vragen’aan een kind:’Kom je bij me spelen?
8. Voor jezelf opkomen.
9. Oeps! Zeg: ‘Sorry!’ (wat moet je doen als iemand last van jou heeft).
10. De Coole Kikker Quiz. Een quiz om te kijken wat allemaal al geleerd is.

Mocht u interesse hebben dan informeer naar de mogelijkheden.