EigenWijzer biedt verschillende opvoedcursussen aan. Tijdens deze cursussen wordt aandacht besteed aan vaardigheden die voor u als handvat kunnen dienen in de omgang met uw kind. Ook worden ervaringen uitgewisseld met medecursisten, waardoor u van elkaar kunt leren. Voor de start van de cursus vindt er een telefonisch kennismakingsgesprek plaats.

Groepscursus Positief Opvoeden, voor ouders met kinderen tussen de 2 etriple-p-logon 12 jaar
De opvoeding van kinderen is een belangrijke, maar soms zware taak. Simpele, duidelijke tips over hoe om te gaan met lastig gedrag kunnen heel prettig zijn. De cursus ‘Positief Opvoeden’ kan hierin tips geven.

Ouders leren het gedrag van hun kind beter te begrijpen, een positieve band met hun kind te ontwikkelen, aandacht te besteden aan gewenst gedrag, omgaan met ongewenst gedrag en leren voorkomen dat situaties uit de hand lopen. De onderwerpen die aan bod komen zijn:
Positief opvoeden: je leert hoe belangrijk het is om op een positieve manier met je kind om te gaan en je krijgt praktische tips hoe je dit kunt doen;
Stimuleren van de ontwikkeling van je kind: goede communicatie, waardering tonen voor de dingen die je kind goed doet, het aanbieden van uitdagende activiteiten;
Omgaan met ongewenst gedrag: duidelijke regels stellen, wat doe je als je kind zich niet aan de regels houdt, negeren van ongewenst gedrag, time-out geven aan je kind;
Vooruit plannen: voorkom moeilijke situaties, bijvoorbeeld als je ergens op bezoek gaat, telefoneert, boodschappen doet of tijdens het eten.

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2 uur en 15 minuten, twee telefonische contacten van maximaal een half uur en een terugkombijeenkomst van 2 uur.

Er wordt gebruik gemaakt van een dvd met praktijkvoorbeelden. Deze krijgt u gedurende de cursus te leen zodat u deze ook thuis kunt bekijken. U krijgt daarnaast een werkboek met opdrachten die u helpen de vaardigheden onder de knie te krijgen. Dit is tevens een mooi naslagwerk voor als de cursus is afgelopen.

De cursus kost € 295,- (inclusief 21% BTW en het werkboek t.w.v. € 14,- dat u mag houden)
De groep bestaat uit maximaal 8 ouders.
Ouderparen zijn van harte welkom! (voor ouderparen kost de cursus €50,- extra.)

Voor informatie of aanmelden, klik hier.

Tienercursus Positief Opvoeden, voor ouders met kinderen tussen de 11 en 17 jaartriple-p-logo
Vraagt u zich af hoe u met al die veranderingen van een tiener moet omgaan? Wilt u tips hoe u het telefoongedrag van uw tiener onder controle kunt krijgen? Of wilt u dat uw tiener meer zelfvertrouwen krijgt? Of misschien heeft u geen concrete zorgen maar wilt u goed voorbereid deze nieuwe fase in met uw kind? De Tienercursus van Positief Opvoeden kan u hiermee helpen.

U leert in de Tienercursus Positief Opvoeden onder andere:
• Opvoedvaardigheden die u helpen om te gaan met uw tiener
• Hoe u de ontwikkeling van uw tiener kunt stimuleren
• Hoe u kunt omgaan met het gedrag van uw tiener
• Handvatten die u in bijna elke situatie kunt gebruiken

De Tienercursus Positief Opvoeden bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2,5 uur. Daarna gaat u drie weken thuis oefenen met de vaardigheden die u geleerd heeft, hierbij heeft u 1x per week maximaal een half uur telefonisch contact met mij. Als afsluiter volgt er een terugkombijeenkomst van 2,5 uur.

Er wordt gebruik gemaakt van een dvd met praktijkvoorbeelden. Deze krijgt u gedurende de cursus te leen zodat u deze ook thuis kunt bekijken. Daarnaast krijgt u een werkboek met opdrachten die u helpen de vaardigheden onder de knie te krijgen. Dit is tevens een mooi naslagwerk voor als de cursus is afgelopen.

De cursus kost € 395,- (inclusief 21% BTW en het werkboek t.w.v. € 21,- dat u mag houden.)
De groep bestaat uit maximaal 8 ouders.

Voor informatie of aanmelden, klik hier.

Oudercursus ‘omgaan met pubers’, voor ouders met kinderen vanaf 11 jaar
Pubers zijn belangrijk. Puber-zijn ook. Als ouder kun je genieten als je ziet hoe je kind zijn eigen persoonlijkheid krijgt, zijn eigen smaak volgt, zijn eigen keuzes maakt. Maar spannend is het ook wel. Hoe begeleid je dat als ouders? Wat is je rol?

Op deze interactieve bijeenkomsten gaan ouders met elkaar in gesprek over hun puber: over loslaten en vasthouden, over ruimte geven en grenzen stellen. Het is een cursus met informatie over het puberbrein en de puberteit. De bijeenkomsten bestaan uit het bespreken van theorie, het doen van oefeningen en het bespreken van vragen die bij de ouders leven. Er worden veel ervaringen uitgewisseld, waardoor ouders ook leren van elkaar.

De training bestaat uit zes bijeenkomsten, van 2 uur:
Bijeenkomst 1: ontwikkeling van een puber
Bijeenkomst 2: positieve aandacht en manieren van opvoeden
Bijeenkomst 3: praten met je puber
Bijeenkomst 4: onderhandelen en grenzen stellen
Bijeenkomst 5: social media
Bijeenkomst 6: bijeenkomst met onderwerp(en) naar keuze

De cursus kost € 295,- (inclusief 21% BTW.)
De groep bestaat uit maximaal 8 ouders.

Voor informatie of aanmelden, klik hier.

OpvoedParty
De OpvoedParty is geschikt voor elke opvoeder die vragen heeft over de dagelijkse opvoeding. Dus voor iedereen, die:
• Op zoek is naar antwoorden op vragen over de opvoeding.
• Behoefte heeft aan een steuntje in de rug, nieuwe inspiratie, tips en adviezen.
• Zin heeft in een leuke, leerzame en verfrissende bijeenkomst met andere opvoeders.

Een OpvoedParty is een bijeenkomst van ongeveer twee uur, waar in klein gezelschap (4 tot 10 deelnemers) met elkaar wordt gediscussieerd over één of meerdere opvoedingsthema’s of -dilemma’s naar keuze. Dit gebeurt aan de hand van speelkaarten met prikkelende stellingen en situatieschetsen. De kaarten zijn gerangschikt naar leeftijd (0-6 jaar, 6-12 jaar en 12-18 jaar) en verdeeld over drie thema’s: communicatie met kinderen, grensoverschrijdend gedrag en zelfbeeld & zelfvertrouwen. Voor meer informatie: www.opvoedparty.nl

EigenWijzer biedt de mogelijkheid om hieraan deel te nemen.
De kosten bedragen € 25,- per persoon.

Voor informatie of aanmelden, klik hier.